Att sätta upp en iPhone för att hämta/läsa mail.

Att sätt upp en iPhone så du kan hämta/läsa mailen är relativt enkelt och det fungerar alldeles utmärkt.

Jag förutsätter att du vet att du börjar med att gå till din iPhones "Inställningar" och där väljer "Lägg till konto...".
På nästa skärmbild ska du välja "Annat".
Vid tredje skärmbilden väljer du "Lägg till e-postkonto"

Efter det ska du börja mata in kontoinformationen.
Namn: "Välj det namn du tycker är lämpligt" (personligen valde jag mitt fulla namn).
Adress: Den emailadress du ska lägga upp.
Lösenord: Det lösenord det aktuella kontot har.
Beskrivning: En beskrivning av kontot.

När detta är utfört kommer du till en ny skärm där du först ska välja om du vill använda IMAP eller POP som protokoll.
IMAP läser mailen på servern utan att ladda ner den till din iPhone
POP laddar ner mailen till din iPhone vilket gör att den då raderas från servern.

Ange sedan info för inkommande e-post::
Värdnamn: mail."namnet på din domän"
Användarnamn: Den aktuella mailadressen.
Lösenord: Lösenordet för den aktuella mailadressen.

Ange sedan info för utgående e-post::
Värdnamn: mail."namnet på din domän"
Användarnamn: Den aktuella mailadressen.
Lösenord: Lösenordet för den aktuella mailadressen.

Om du får frågan om att det inte går att ansluta med SSL svarar du "Ja"
Får du frågan om att "Kan inte verifiera serveridentiteten" så klickar du på "Detaljer" och sedan på knappen uppe till höger "Godkänn"

Klicka sedan på "Spara" och det hela är klart.